Skip to content

Apuvälinemessut

11.-13.5. Helsingin Messukeskus

KUTSU 26.4.2022

Hyvä median edustaja, apuvälinealan tärkein messutapahtuma on täällä!  Tervetuloa Apuvälinemessuille Helsingin Messukeskukseen ke 11.–pe 13.5.2022.

Messujen teemana on erityisen hyvä arki, ja ratkaisuja siihen haetaan niin opiskelun ja työllistymisen kannalta kuin harrastamisen, matkailun, seksuaalisuuden ja yhdenvertaisen osallisuuden näkökulmasta.

Tarjolla on tuoreinta tietoa, uusimpia tuotteita sekä iloa ja elämyksiä kuntoutuksen, apuväline-, terveys- ja sosiaalialan ammattilaisille sekä apuvälineiden käyttäjille. Tule mukaan!

Tärppejä ohjelmatarjonnasta:

 • ke klo 13 ja 14 Tila 104: Asiakkaana harvinaissairas – työkaluja ja vinkkejä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille. Puhujina Invalidiliiton Harvinaiset-yksikön työntekijät ja harvinaista sairautta sairastavat kokemustoimijat.
 • ke klo 14 Striimi-stage: Uudet teknologiat: robotit, VR-sisällöt, dronet ja muut digilaitteet oppimisessa (osa Koulu, opiskelu ja työllistyminen -teemaa).
 • to klo 11 Ohjelmalava: Invalidiliiton ja Rakennustietosäätiö RTS:n Esteetön Suomi -palkinto luovutetaan vuoden 2021 voittajalle, esteettömyyskonsultointia tarjoavalle, nuorten yrittäjien Riesa Consultative Oy:lle.
 • to klo 13 Ohjelmalava: Tulevaisuuden työelämän starat – Yrittäjäkasvatus osaksi ammatillista erityisopetusta.
 • to klo 16–17.30 messualue: Henkilökohtaisen avun paraatikulkue kiertää messualueella ja päätyy Striimi-stagelle. Ohjelmassa:
  Mitä avustaja minulle merkitsee, Jari Mönkkönen, henkilökohtaisen avun käyttäjä
  Yhdenvertaisuus muuttuvassa maailmassa, Mika Välimaa, lakimies, Kynnys ry
  Tulevaisuuden henkilökohtainen apu, Aki Lindén, perhe- ja peruspalveluministeri
 • pe klo 11 Ohjelmalava: Kodin ja koulun digiloikka ja digihyvinvointi. Kuinka teknologia tukee erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten oppimista, toiminnanohjausta ja elämää?
 • pe klo 11.00 Liikuntamaan ohjelma-arena: Onnistumisia, oivalluksia ja yksilöllisiä polkuja liikunnallisuuteen. Opiskelijoiden liikunnallisuuden tukeminen vähän liikkuvista urheilijoihin ammatillisessa erityisoppilaitoksessa.
 • Apuvälinerata messualueella: Kokeile liikkua pyörätuolilla. Radalla mm. kynnyksiä, tasoja ja luiskia sekä erilaisia pintoja. Demoesityksiä päivittäin klo 10, 13 ja 15.
 • Pimé Café hallissa 1: Poikkea kahville ilman näköaistia. Huomaat, miten muiden ihmisten tapa ottaa kontaktia ja kommunikoida, lämpötilat, hajut, maut tai vaikkapa tuulenvire nousevat uuteen merkitykseen.
 • Esteetön matkailu on yksi eniten kasvavista matkailutrendeistä. Teemaosastolta saa tietoa ja vinkkejä esteettömään matkailuun Suomessa ja ulkomailla.
 • Vammaisten seksuaalisuus ja seksuaaliterveys ovat laajasti esiteltyinä omalla teemaosastollaan.

Striimi-stagen ohjelma striimataan suurelta osin etäyhteydellä seurattavaksi.

Akkreditoidu ennakkoon:
https://link.webropol.com/s/av22akkreditointi

Messukeskuksen lehdistökeskus (pääsisäänkäynti, 2. krs) palvelee tapahtuman aukioloaikoina. Esitä tullessasi voimassa oleva SJL:n toimittajakortti tai muu todistus siitä, että saavut messuille työtehtävissä.

Pysäköinti on tapahtumaan akkreditoituneille toimittajille ja somevaikuttajille maksutonta. Pysäköintimaksu kuitataan lehdistökeskuksessa.

Katso koko ohjelmatarjonta: https://apuvaline.expomark.fi/messuohjelma
Tapahtuman tiedotteet ja näytteilleasettajien tiedotteet: https://apuvaline.expomark.fi/medialle

Kuvia edellisestä tapahtumasta vapaasti median käyttöön: https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/

apuvaline.info | #apuvälinemessut #apuväline2022

Messut avoinna:
keskiviikko 11.5. klo 9–17
torstai 12.5. klo 9–18
perjantai 13.5. klo 9–16

Alan ammattilaisille sisäänpääsy veloituksetta rekisteröitymällä kävijäksi netissä.
Yleisöliput 10 € (ovelta 12 €).
Avustajat ja alle 15 v. lapset vanhempiensa seurassa veloituksetta.

 Lisätietoja:
Tomi Niemi, toimitusjohtaja, Expomark Oy, p. 040 765 6248, tomi.niemi@expomark.fi

 Median palvelut:
Taina Hiekkataipale, tuottaja, Expomark Oy, p. 040 550 5950, taina.hiekkataipale@expomark.fi

Expomark Oy järjestää Apuvälinmessut yhdessä Invalidiliiton kanssa. Yhteistyössä mukana Näkövammaisten liitto, MedTech Sailab sekä Suomen Paralympiakomitea.