Skip to content

Messuohjelma 2022

Apuvälinemessut
seuraavan kerran
2.-4.11.2023 Tampereella

Ohjelmassa tietoa, näkökulmia, kokemuksia ja elämyksiä

Monipuolisella messualueella näytteilleasettajat esittelevät laajasti ratkaisuja erityisen hyvään arkeen, apuvälineiden käyttäjille sekä apuväline-, kuntoutus-, terveys- ja sosiaalialan ammattilaisille.

Tutustu näytteilleasettajiin

Lavaohjelmassa kuullaan kokemusasiantuntijoiden puheenvuoroja, kiinnostavia paneelikeskusteluja sekä tietoa uusista ratkaisuista.

Ohjelmakalenteri

Samassa yhteydessä jälleen Suomen Paralympiakomitean järjestämä ainutlaatuinen Liikuntamaa täynnä tietoa ja kokeilumahdollisuuksia.

Liikuntamaa

Tutustu ohjelmaan ja tavataan 11.-13.5. Helsingin Messukeskuksessa!

Ohjelmalavalla tietoa, kokemuksia ja arjen erityisen hyviä ratkaisuja

Lavaohjelmassa kuullaan kokemusasiantuntijoiden puheenvuoroja, kiinnostavia paneelikeskusteluja sekä tietoa alan uusimmista ratkaisuista.

Mitro Kivinen Apuvälinemessuilla 2022

Mitro Kivinen

Näkymätön harvinainen vamma – elämänmittainen haaste

Mitro on pitkän linjan harvinaisvaikuttaja ja tunnettu puhuja. Hänellä on 30 vuoden kokemus erilaisista potilasyhdistys- ja järjestötehtävistä, mm. Invalidiliitossa ja HUS:n harvinaisten asiakasraadissa.

Ke 11.5. klo 11.30

 

Helena Skogström Apuvälinemessuilla 2022

Helena Skogström

Helena on yhteiskehittämisen, kokemus- ja vertaistukitoiminnan freelance kehittäjä, kouluttaja ja sparraaja. ”Yhteistyöllä saavutamme parempia tuloksia ja säästämme voimavaroja ja resursseja. Think out of the box!”

Ke 11.5. klo 13.00

Jari Mönkkönen Apuvälinemessuilla 2022

Jari Mönkkönen

Huippu-urheilijan ura päättyi vammautumiseen, mutta valmentamisesta löytyi väylä hyödyntää omia taitoja ja toteuttaa unelmia, soveltavin ratkaisuin.

To 12.5. klo 12.00

Jasmine Repo Apuvälinemessuilla

Jasmine Repo

Apuvälineet arjen mahdollistajana – ja niiden vaikutus itsetuntoon
Liikenneonnettomuudessa vammautunut somevaikuttaja, urheilija ja eläkeläinen.  Positiivisella otteella puhetta selkäydinvamman, aivovamman ja avanteen värittämästä arjesta.

To 12.5. klo 14.30

Eero Herranen Apuvälinemessuilla 2022

Eero Herranen

Uskalla unelmoida, uskalla elää – sano elämälle kyllä!
Näyttelijä, yritysvalmentaja, malli ja somevaikuttaja ”Euro Hoo” on positiivisen elämänilon lähettiläs ja vuoden 2021 positiivisin TikTokkari, joka kääntää haasteet mahdollisuuksiksi ja harmaat päivät aurinkoisiksi.

Pe 13.5. klo 14.00

Ammattiopisto Spesia kuva luokasta, 3 oppilasta tekee pöydän ääressä tehtäviä.

Uusi teema: Koulu, opiskelu ja työllistyminen!

Uusi teema nostaa ohjelmalavalle tietoa koulusta, opiskelusta ja työllistymisestä sekä niiden nivelvaiheista, niin ammattilaisten kuin nuorten ja lapsiperheiden näkökulmista. Mukana yhteistyössä Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri ja Ammattiopisto Spesia.

Teema: Koulu, opiskelu ja työllistyminen

Kuva: Invalidiliitto, Harvinaiset-yksikkö

Harvinaiset tilaisuudet ammattilaisille ja perheille

Invalidiliiton Harvinaiset-yksikkö järjestää Apuvälinemessuilla tilaisuuksia ja ohjelmaa niin ammattilaisille kuin harvinaisperheille. Tutustu ohjelmaan!

Harvinaiset tilaisuudet

Esteetön matkailu -teema

Esteetön matkailu on toteutettu yhteistyössä Palmuaseman esteettömän matkailun ja matkabloggaajan Sanna Kalmarin kanssa. Teema on esillä messujen lavaohjelmassa sekä omalla teemaosastollaan, jossa mukana Matka-Agentit, Elämys Cruises, Scandic, Espanjan matkailutoimisto, Seikkailuapinat ja Railo Outdoor. Teemaosastolla myös oma ohjelmapiste. Tutustu ja tule hakemaan vinkkejä esteettömään matkailuun sekä parhaat matkat koti- ja ulkomaille.

Esteetön matkailu

Seksuaaliterveyden teema

Seksuaaliterveyden teema on toteutettu yhteistyössä Ilon Kipinän seksuaalikasvattaja Raila Riikosen kanssa. Teema on esillä messujen lavaohjelmassa sekä omalla teemaosastollaan. Mukana ovat Ilon Kipinän lisäksi Sexpo, Amor.fi sekä SelkoSeks. Teemaa käsitellään terveys- ja sosiaalialan ammattilaisten näkökulmista sekä tietenkin jokaisen omasta lähtökohdasta. Nyt on hyvä tilaisuus tulla juttelemaan seksuaaliterveyden ammattilaisten kanssa, ihan suoraan. Tule rohkeasti juttusille!

Seksuaaliterveys

 

Kuva Apuvälinemessuilta 2019, Validian Harri Ahtee opastaa apuvälineradalla, miten liikutaan mukulakivipinnalla.

Apuvälinerata

Apuvälineradalla opastetaan liikkumaan pyörätuolilla ja avustamaan pyörätuolilla liikkuvaa oikein ja turvallisesti, erilaisissa arkisissa haasteissa. Päivittäin myös esityksiä aiheesta, muina aikoina vapaata opastusta. Radalla voi myös kokeilla yhteistyökumppaneiden liikkumisen apuvälineitä. Tule rohkeasti kysymään ja kokeilemaan – myös lapset ja nuoret!

Apuvälinerata

Pime Cafe logoteksti mustalla pohjalla

Pimé Café

Miltä tuntuu toimia ilman yhtä tärkeää aistia? Poikkea kahville Näkövammaisten liiton nuorten järjestämään suosittuun Pimé Caféseen. Pimé Café hallissa 1. Kahvila aukeaa messupäivinä klo 10, viimeiset asiakkaat kahvilaan 20min ennen messujen sulkeutumista. Tervetuloa unohtumattoman kahvihetken äärelle!

Pimé Café

Liikuntamaa on vammaisurheilun ja soveltavan liikunnan näyteikkuna

Suomen Paralympiakomitean järjestämässä Liikuntamaassa pääset tutustumaan erilaisiin harrastusmahdollisuuksiin ja liikunnan apuvälineisiin. Tarjolla on monipuolinen kattaus eri toimintakyvyille soveltuvien lajien kokeilumahdollisuuksia, tietoa ja ideoita aktiiviseen arkeen. Tule tutustumaan ja kokeilemaan eri lajeja!

Liikuntamaa

Kuvassa erilaisia pyöriä Liikuntamaassa 2019

Haluatko Apuvälinemessujen ajankohtaiset aiheet suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirje

* pakollinen kenttä

Terveysalan tapahtumat