Skip to content

Messuohjelma

Apuväline 2023
9.-11.11.2023 Tampere

 

Näytteilleasettajat 2023

Videoita 2022 tapahtumasta

Ohjelmassa tietoa, näkökulmia, kokemuksia ja elämyksiä

Apuväline 2023 -tapahtuman monipuolisella messualueella näytteilleasettajat esittelevät laajasti ratkaisuja apuväline-, kuntoutus-, terveys- ja sosiaalialan ammattilaisille sekä apuvälineiden käyttäjille. Messualueen ohjelmalavoilla kuullaan alan ajankohtaista tietoa, kokemusasiantuntijoiden puheenvuoroja sekä kiinnostavia paneelikeskusteluja. Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös seminaareja ja tilaisuuksia.

Messuilla on mukana nyt kolmatta kertaa esteettömän matkailun ja seksuaaliterveyden teemaosastot. Keskellä messualuetta on apuvälinerata, missä opastetaan turvalliseen avustamiseen ja liikkumiseen pyörätuolilla. Ajankohtaiset puheenvuorot ja keskustelut on nyt keskitetty yhdelle ohjelmalavalle.

Suomen Paralympiakomitean järjestämä Liikuntamaa on peruuntunut 2023. Jatkamme yhteistyötä jälleen seuraavan tapahtuman tiimoilta.

Messualueen ohjelmalavalle tulossa mm.

Kehitysvammaisten Tukilitton Malike-toiminta tulee kertomaan toiminta- ja apuvälineistä. Torstaina kuulemme, miten välineitä saadaan kuntalaisten käyttöön. Perjantaina asiaan perehdytään lasten näkökulmasta ja mahdollisuuksista varhaiskasvatuksessa. Lauantain paneelissa keskustellaan miten apuvälineet tukevat lapsen arkea.

Kuntoutuksen ajankohtaisista aiheista on tulossa tietoa ja kokemuksia. Mukana ovat mm. THL, joka kertoo kuntoutuksen kehittämisestä hyvinvointialueilla sekä Fysioline, joka pureutuu kuntoutuksen uusiin teknologioihin.

Asiaa on tulossa myös apuvälineistä ja esteettömyydestä, eri näkökulmista.

Tervetuloa kuuntelemaan alan ajankohtaista tietoa ja hyviä käytänteitä sekä tutustumaan käytännön ratkaisuihin messualueella. Tulossa on antoisa kokonaisuus, tule mukaan!

Seminaareja ja tilaisuuksia

Apuväline 2023 -tapahtuman yhteydessä järjestetään erilaisia seminaareja ja tilaisuuksia. Tervetuloa tuoreen tiedon, käytännön ratkaisujen ja hyvien keskustelujen äärelle! Lisätietoja tulossa kevään aikana. Tulossa mm.

Kuntoutusseminaari to 9.11. klo 9-12

Vaikuttavat ratkaisut lasten ja nuorten kuntoutuksessa.

Kuntoutusseminaari

Apuvälinealan päättäjäfoorumi to 9.11. iltapäivä

Ajankohtaista asiaa apuvälinealalta hankinnoista päättäville, niin lääkinnällisen kuntoutuksen kuin vammaispalvelujen puolelta.

Päättäjäfoorumi

 

Kuvassa taustalla pieniä ryhmiä keskustelemassa seminaarin kahvitauolla. Tarjolla tietoa, ratkaisuja, kohtaamisia.

Apuvälinerata

Apuvälineradalla Validian asiantuntijat Harri Ahtee ja Markku Poikela opastavat turvalliseen avustamiseen ja liikkumiseen pyörätuolilla. Rata on tehty yhteistyössä Metropolian apuvälinetekniikan opiskelijoiden kanssa. Tule rohkeasti kokeilemaan ja oppimaan.

Esteetön matkailu

Esteettömän matkailun teemaosasto toteutetaan yhteistyössä alan asiantuntijan Palmuaseman Sanna Kalmarin kanssa. Täätä saat vinkkejä, ideoita ja valmiita matkojakin. Tervetuloa suunnittelemaan ja toteuttamaan omia matkaunelmia.

Seksuaaliterveys

Seksuaaliterveyden teemaa suunnittellaan yhdessä Ilon Kipinän, Amorinin ja SelkoSeksin kanssa. Teemaosastolle kootaan mukaan alan asiantuntijoita. Seksuaaliterveys-teema on ollut kävijöiden toiveesta mukana jo pari kertaa.

Kuvia Apuväline 2022: apuvälineradalla avustetaan korokkeelta alas, esteettömän matkailun osastolla Sanna Kalmari haastattelee Jasmine Repoa, seksuaaliterveys-osastolla Raila Riikonen kertoo kävijöille avusteisesta seksistä.

Tunnelmia Apuväline 2022 -tapahtumasta

Haluatko Apuvälinemessujen ajankohtaiset aiheet suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirje

* pakollinen kenttä

Terveysalan tapahtumat