Skip to content

Messuohjelma 2022

Apuvälinemessut
seuraavan kerran
9.-11.11.2023 Tampereella

Apuväline 2022 -tapahtumassa oli runsaasti ohjelmaa

Tutustu 2022 tapahtuman antiin ja tunnelmaan:

Videot Apuväline 2022

Monipuolisella messualueella näytteilleasettajat esittelivät laajasti ratkaisuja erityisen hyvään arkeen.

Näytteilleasettajat 2022

Lavaohjelmassa kuultiin kokemusasiantuntijoiden puheenvuoroja, kiinnostavia paneelikeskusteluja sekä tietoa uusista ratkaisuista.

Ohjelmakalenteri 2022

Samassa yhteydessä järjestettiin myös Suomen Paralympiakomitean Liikuntamaa.

Liikuntamaa

Teemoja ja tilaisuuksia

Tapahtuman ohessa järjestettiin erilaisia alan tilaisuuksia. Messualueella oli ohjelmalavojen lisäksi myös teema-alueita ja ohjelmallisia pisteitä.

Ammattiopisto Spesia kuva luokasta, 3 oppilasta tekee pöydän ääressä tehtäviä.

Koulu, opiskelu ja työllistyminen -teema

Uusi teema nosti messujen ohjelmalavalle tietoa koulusta, opiskelusta ja työllistymisestä sekä niiden nivelvaiheista, niin ammattilaisten kuin nuorten ja lapsiperheiden näkökulmista. Mukana yhteistyössä Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri ja Ammattiopisto Spesia.

Kuva: Invalidiliitto, Harvinaiset-yksikkö

Harvinaiset tilaisuudet ammattilaisille ja perheille

Invalidiliiton Harvinaiset-yksikkö järjesti Apuvälinemessuilla 2022 tilaisuuksia ja ohjelmaa niin ammattilaisille kuin harvinaisperheille.

Esteetön matkailu -teema

Esteettömän matkailun teema-alue toteutettiin yhteistyössä Palmuaseman esteettömän matkailun asiantuntijan ja matkabloggaajan Sanna Kalmarin kanssa. Teema oli esillä messujen lavaohjelmassa, teemaosastolla oli myös oma ohjelmapiste, missä kuultiin matkavinkkejä ja haastatteluja. Mukana olivat Matka-Agentit, Elämys Cruises, Scandic, Espanjan matkailutoimisto, Seikkailuapinat ja Railo Outdoor.

Seksuaaliterveyden teema

Seksuaaliterveyden teema toteutettiin yhteistyössä Ilon Kipinän seksuaalikasvattaja Raila Riikosen kanssa. Teema oli esillä messujen lavaohjelmassa sekä omalla teemaosastollaan. Mukana olivat Ilon Kipinän lisäksi Sexpo, Amor.fi sekä SelkoSeks. Teeman aiheita käsiteltiin terveys- ja sosiaalialan ammattilaisten näkökulmista sekä tietenkin jokaisen omasta lähtökohdasta.

Kuva Apuvälinemessuilta 2019, Validian Harri Ahtee opastaa apuvälineradalla, miten liikutaan mukulakivipinnalla.

Apuvälinerata

Apuvälineradalla opastettiin liikkumaan pyörätuolilla ja avustamaan pyörätuolilla liikkuvaa oikein ja turvallisesti, erilaisissa arkisissa haasteissa. Päivittäin pidettiin myös esityksiä aiheesta ja radalla pääsi kokeilemaan myös yhteistyökumppaneiden liikkumisen apuvälineitä. Yhteistyössä mukana Validia, Metropolia, Algol Trehab, Camp Mobility, Haltija ja Mediq.

Pime Cafe logoteksti mustalla pohjalla

Pimé Café

Miltä tuntuu toimia ilman yhtä tärkeää aistia? Näkövammaisten liiton nuorten järjestämä suosittu Pimé Café mahdollisti unohtumattoman kahvihetken täysin pimeässä.

Liikuntamaassa paraurheilun ja soveltavan liikunnan lajikokeiluja ja tietoa

Suomen Paralympiakomitean järjestämässä Liikuntamaassa pääsi tutustumaan erilaisiin harrastusmahdollisuuksiin ja liikunnan apuvälineisiin. Tarjolla oli monipuolinen kattaus eri toimintakyvyille soveltuvien lajien kokeilumahdollisuuksia, tietoa ja ideoita aktiiviseen arkeen.

Liikuntamaa

Kuvassa erilaisia pyöriä Liikuntamaassa 2019

Haluatko Apuvälinemessujen ajankohtaiset aiheet suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirje

* pakollinen kenttä

Terveysalan tapahtumat