Skip to content

Uutishuone

Apuväline 2025
6.-8.11.2025 Tampere

Apuväline-tapahtuman tiedotteet ja ajankohtaiset kuulumiset

Tältä sivulta löydät tapahtuman tiedotteet sekä ajankohtaiset kuulumiset.

Tutustu myös Apuväline-tapahtuman blogiin >>

Seuraa somessa #Apuväline2025 #Apuvälinemessut

Facebook Apuvälinemessut Instagram Apuväline tapahtuma Twitter Apuväline LinkedIn Apuväline

Tiedote 11.11.2023

Apuväline 2023 -tapahtuma onnistuneesti päätökseen Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 9.–11.11. järjestetty Apuväline 2023 -tapahtuma viritti keskustelua apuvälinepalveluiden järjestämisestä hyvinvointialueilla. Tapahtuman yhteydessä järjestetyssä Päättäjäfoorumissa puhuttiin erityisesti apuvälineiden luovutusperusteista ja vastuunjaosta alueilla.

Lue tiedote

Yleiskuva Apuväline-tapahtumasta. Mukavaa messupöhinää, yläviistosta kuvattuna.

Mediakutsu 26.10.2023

KUTSU:
Apuväline 2023 -tapahtuma 9.– 11.11.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 9.–11.11.2023 pidettävä Apuvälinetapahtuma muistuttaa, että esteettömät ja saavutettavat ratkaisut kuuluvat kaikille. Tapahtuman teemoina ovat mm. vaikuttavuus, arjen ratkaisut sekä uudet teknologiat. Tietoa ja uutuuksia on tarjolla ammattilaisille ja päättäjille sekä kaikenikäisille apuvälineiden käyttäjille. Kutsussa kiinnostavia ohjelmapoimintoja. Tervetuloa!

Mediakutsu

Testissä 2-paikkainen 3-pyöräinen erityispyörä Apuväline 2022 -tapahtumassa

Tiedote 26.10.2023

Apuväline 2023: Päättäjäfoorumissa puheena hyvinvointialueiden toiminnan haasteet

Arvio apuvälineiden tarpeesta tulee tehdä toimintakyvyn mukaan

Apuvälinearvion tulee aina perustua asiakkaan toimintakykyyn, jotta se tukee omatoimisuutta ja itsenäisyyttä. Näin tehty päätös myös säästää sote-kustannuksia ja tarvetta käyttää muita palveluja.

Näin toteaa kuntoutuksen maisteri, apuvälinealan asiantuntija, myyntipäällikkö Pia Yli-Kankahila Berner Medicalista. Hän toimii fasilitaattorina Apuväline 2023 -tapahtuman yhteydessä torstaina 9.11.2023 järjestettävässä ensimmäisessä alan Päättäjäfoorumissa. Apuväline 2023 -tapahtuma järjestetään 9.–11.11. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Tiedotteeseen

Pyörätuolisulkapallon paluuta, aktiivipyörätuolit pelikäytössä

Tiedote 15.10.2023

Valokiilassa kuntoutus, apuvälineet ja esteettömyys

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 9.-11.11.2023 pidettävä Apuvälinetapahtuma muistuttaa, että esteettömät ja saavutettavat ratkaisut kuuluvat kaikille, eikä esteettömyys ole vain liikkumisen esteettömyyttä. Apuväline 2023 -tapahtuman teemoina ovat mm. vaikuttavuus, arjen ratkaisut sekä uudet teknologiat.

Tiedotteeseen

Kuva Apuväline 2022 -tapahtuman apuvälineradasta, missä erilaisia kynnyksiä, luiskia ja korotuksia.

Tiedote 16.8.2023

Apuväline 2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 9.-11.11.2023

Kuntoutuksen, esteettömyyden ja apuvälinealan vaikuttavat ratkaisut esillä Tampereella

Apuvälinetapahtuma palaa taas Tampereelle, ja marraskuisen tapahtuman teemoina ovat erityisesti apuvälineiden vaikuttavuus ja arjen ratkaisut. Muina teemoina tänä vuonna ovat mm. hyvinvointialueiden toiminta ja uudet teknologiat. Tulossa on uutta koulutuksellista ohjelmaa, mm. Apuvälinealan päättäjäfoorumi sekä Hands on -kierrokset messualueella. Ohjelmalavalla kuullaan kiinnostavia keskusteluja keynote-puheenvuoroja, mm. Leo-Pekka Tähdeltä.

Lue tiedote

 

 

 

 

Kuva aiemmasta Apuväline-tapahtumasta, apuvälineradalta. Kuvassa kokeilussa pyörätuolin vetokeula mukulakivialustalla.

Ajankohtaista 3.5.2023

Kuntoutusyrittäjäpäivät Apuvälineen yhteydessä

Kuntoutusyrittäjät perinteikkäästi yhteen kokoava Kuntoutusyrittäjäpäivät-tapahtuma järjestetään 9.-10.11.2023 Tampereella, Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa, Apuväline 2023 -tapahtuman yhteydessä.

Lue lisää

Kuntoutusyrittäjäpäivien ohjelma ja ilmoittautuminen

Ajankohtaista 30.3.2023

Näytteilleasettajalista 2023 on nyt julkaistu

Tapahtumassa on esillä laajasti erilaiset apuvälineet, kuntoutus ja esteettömyyden ratkaisut. Katso ketkä näytteilleasettajat ovat jo mukana, lista karttuu tasaista tahtia.

Näytteilleasettajat

Kuva Apuvälinemessuilta 2019, Invalidiliiton osastolta. Kuva: Laura Vesa

Tiedote 21.3.2023

Liikuntamaa peruuntuu

Suomen Paralympiakomitean järjestämä Liikuntamaa peruuntuu tältä syksyltä.
– Liikuntamaan pois jääminen on harmillista, mutta ymmärrettävää. Toivotamme kuitenkin kaikki lämpimästi tervetulleeksi Apuväline 2023 -tapahtumaan marraskuun alussa. Huolehdimme, että liikunta- ja urheiluaiheet ovat esillä muilla tavoin messuilla. Liikuntamaan tiimoilta jatkamme pitkäaikaista ja hyvää yhteistyötämme Paralympiakomitean kanssa jälleen kohti seuraavaa tapahtumaa 2025, kertoo Expomark Oy:n toimitusjohtaja Tomi Niemi.

Kuva Liikuntamaasta 2022, miehet pelaavat maalipalloa, toinen juuri torjunut onnistuneesti, kyljellään maalin edessä, pallo kainalossa.

Teemaosastoja ja ohjelmaa messualueella

Apuväline 2023 -tapahtumassa on mukana Esteettömän matkailun ja Seksuaaliterveyden teemaosastot sekä Apuvälinerata.

Esteettömän matkailun teemaa toteutetaan yhteistyössä alan asiantuntijan Palmuaseman Sanna Kalmarin kanssa. Tule hakemaan vinkkejä ja matkoja, suunnittelemaan ja toteuttamaan omia matkaunelmia.

Seksuaaliterveyden teemaa suunnitellaan yhdessä Ilon Kipinän, Amorin ja SelkoSeksin kanssa. Teemaosastolle kootaan mukaan alan asiantuntijoita.

Apuvälineradalla Validian asiantuntijat Harri Ahtee ja Markku Poikela opastavat avustamaan ja liikkumaan turvallisesti pyörätuolilla. Tule rohkeasti kokeilemaan ja oppimaan.

Lisätietoja tulossa kevään aikana.

Ajankohtaista 23.2.2023

Kuvassa apuvälineradan ja esteettömän matkailun ohjelmaa 2022 messuilta. Apuvälinemessut 2022. Compic/Kimmo Brandt

Apuvälineen seminaareissa puhutaan mm. vaikuttavuudesta ja hankinnoista

Apuvälineen yhteyteen järjestetään uudenlainen alan Päättäjäfoorumi ammattilaispäivän iltapäivässä to 9.11. Ohjelmassa on ajankohtaista tietoa apuvälinealan päättäjille, vastuuhenkilöille sekä hankintavastaaville. Lisätietoja tulossa talven aikana, kannattaa pysyä kuulolla!

Kuntoutusseminaari järjestetään jälleen to 9.11. aamupäivällä otsikolla Vaikuttavat ratkaisut lasten ja nuorten kuntoutuksessa. Teemoissa tarkastellaan vaikuttavuutta ajankohtaisista näkökulmista: Vaikuttavat ratkaisut hyvinvointialueilla Teknologialla vaikuttavia ratkaisuja. Seminaarin järjestää Kuntoutuksen tutkimus- ja kehittämisyhdistys Kutke ry yhteistyössä Lasten ja nuorten kuntoutus VLK, Tays ja Expomark Oy. Liput myyntiin maaliskuussa!

Ajankohtaista 6.2.2023

Kuvassa taustalla pieniä ryhmiä keskustelemassa seminaarin kahvitauolla. Tarjolla tietoa, ratkaisuja, kohtaamisia.

Seminaareja ja ohjelmaa Apuväline 2023 -tapahtumassa

Kuntoutusseminaari 2023 järjestetään Apuvälineen yhteydessä torstaina 9.11.2023 klo 9-12. Aamupäivän seminaarissa teemana on lasten ja nuorten kuntoutus. Pysy kuulolla, tulossa ajankohtainen ja kiinnostava ohjelma. Järjestäjänä Kuntoutuksen tutkimus- ja kehittämisyhdistys Kutke ry, yhteistyössä Lasten ja nuorten kuntoutus VLK, Tays ja Expomark Oy.

Onko sinulla aiheita tai puhujia, joita ehdottomasti suosittelisit Apuväline 2023 -tapahtumaan? Laita ehdotuksesi meille tällä lomakkeella >>

 

Apuvälinemessut järjestetään 9.-11.11.2023 Tampereella

Apuvälinemessut järjestetään jälleen Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 9.-11.11.2023. Ajankohta on viikkoa aiemmin ilmoitettua ajankohtaa myöhemmin pyhäinpäivän ollessa marraskuun ensimmäisenä lauantaina. 2023 messut avataan torstaina 9.11. ammattilaisten päivällä ja ne kestävät lauantaille 11.11. Samanaikaisesti messujen kanssa järjestetään jälleen Suomen Paralympiakomitean Liikuntamaa.

Tervetuloa mukaan! Kysythän lisää, jos kaipaat lisätietoja.

Yhteystiedot

Tiedote 13.5.2022

Apuvälinemessut viitoitti tietä hyvän elämän lähteille

Helsingin Messukeskuksessa 11.–13.5. järjestetyt Apuväline ja Liikuntamaa -tapahtumat johdattelivat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia ja apuvälineiden käyttäjiä hyvän arjen pariin. Messuteemana oli erityisen hyvä arki. Ratkaisuja ja uusia tuotteita opiskeluun, työllistymiseen, harrastamiseen, matkailuun ja yhdenvertaisen osallisuuden mahdollisuuksiin tarjosi 150 näytteilleasettajayritystä.

Lue tiedote

Apuvälinemessut 2022, Fysolinen osastolla keskustelua, taustalla teksti: Tehokas kuntoutus kuuluu kaikille

Tiedote 16.3.2022

Ratkaisuja erityisen hyvään arkeen

Perinteisesti Tampereella järjestetyt Apuvälinemessut pidetään tänä vuonna 11.–13.5. Helsingin Messukeskuksessa. Teemana on erityisen hyvä arki, ja ratkaisuja siihen haetaan niin opiskelun ja työllistymisen kannalta kuin harrastamisen, matkailun, seksuaalisuuden ja yhdenvertaisen osallisuuden näkökulmasta. Tapahtuma tarjoaa kattavasti tietoa ja uutuuksia sekä terveydenalan ammattilaisille että apuvälineiden käyttäjille.

Lue koko tiedote

Kuva Apuvälinemessuilta 2019, Validian Harri Ahtee opastaa apuvälineradalla, miten liikutaan mukulakivipinnalla.

Apuvälinemessujen Blogi avattu!

Apuvälinemessujen yhteistyökumppaneiden asiantuntijat kirjoittavat ajankohtaisista aiheista messujen blogissa. Tutustu blogissa messuilla esillä oleviin aiheisiin, saat jo etukäteen tietoa tulevasta, vähän pintaa syvemmältä. Apuvälinemessujen sisältö on todella monipuolinen. Lue lisää blogista!

Apuväline Blogi

Punapaitainen poika katsoo olan yli ja näyttää peukkua

Tiedote 20.1.2022 / Invalidiliitto

Riesa Consultative Oy on voittanut vuoden 2021 Esteetön Suomi -palkinnon

Esteettömyyskonsultointia tarjoava, nuorten yrittäjien perustama Riesa Consultative Oy on valittu vuoden 2021 Esteetön Suomi -palkinnon saajaksi. Kunniamaininnat myönnettiin esteettömän matkailun asiantuntija Sanna Kalmarille, joka pitää suosittua Palmuasema-blogia sekä Tuusulan asuntomessuilla esitellylle Villa Mikaelille, esimerkkinä innovatiivisesta ja esteettömästä pientalosuunnittelusta.

Invalidiliitto ja Rakennustietosäätiö RTS sr myöntävät Esteetön Suomi -palkinnon toiminnalle tai kohteelle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt esteettömyyden tai saavutettavuuden toteutumista. Suomen Messusäätiö myöntää palkinnon saajalle stipendin 3000€.

Lue koko tiedote

Esteetön Suomi -palkinto 2021

Tiedote 9.12.2021

Koronapassi käyttöön Apuvälinemessuilla, jos rajoitukset voimassa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kiristänyt yleisötilaisuuksiin kohdistuvia rajoituksia. Mikäli rajoitukset ovat voimassa toukokuussa, Apuvälinemessuilla otetaan käyttöön koronapassi, mikä on vaihtoehtona osallistumisrajoituksille.

Apuvälinemessut järjestetään 11.-13.5.2022 Helsingin Messukeskuksssa. Messukeskus panostaa jämäkästi ja ennakoivasti terveysturvallisuuteen ja onkin saanut ensimmäisenä pohjoismaisena tapahtumatalona COVID19-sertifikaatin.

Lue tiedote

Messukeskuksen turvallisuusohjeet

Tiedote 31.8.2021

Apuvälinemessut siirtyy toukokuulle 2022

Tulevalle lokakuulle valmisteltu apuvälinealan, kuntoutuksen ja hoivatyön tapahtuma Apuvälinemessut siirtyy keväälle 2022. Uusi ajankohta on 19.-21.5.2022.

”Päätös tapahtuman siirtämisestä syntyi yhteistyössä Apuvälinemessujen järjestäjä- ja ohjelmakumppaneiden sekä alan yritysten kanssa. Tapahtumaa ja sen mahdollistamia oikeita kohtaamisia odottavat kovasti niin apuvälineiden käyttäjät kuin alan yritykset. Uskomme, että uusi ajankohta palvelee koko alaa, ja lupaamme järjestää ohjelmaltaan täysipainoisen tapahtuman ensi toukokuussa,” sanoo Expomarkin toimitusjohtaja Tomi Niemi. 

Lue koko tiedote

Apuvälinemessut 9.11.2019. Kuva: Laura Vesa

Apuvälinemessut 9.11.2019. Kuva: Laura Vesa

Tiedote 8.6.2021

Apuvälinemessut 28.–30. lokakuuta Tampereella, teemana erityisen hyvä arki

Apuvälinemessut kokoaa apuväline-, kuntoutus- ja sote-alan toimijat ja apuvälineiden käyttäjät Tampereelle 28.-30.10.2021. Tapahtuma esittelee uudet ratkaisut kuntoutuksen ja hyvän arjen tueksi. Kokemusasiantuntijoiden puheenvuoroja kuullaan kaikkina messupäivinä.

“Apuvälinemessut on yhdenvertaisuuden ja esteettömyyden vankka puolestapuhuja ja esittelee kattavasti alan uusimmat tuotteet ja palvelut. Tapahtumaa ja sen mahdollistamia oikeita kohtaamisia odottavat kovasti niin apuvälineiden käyttäjät kuin alan yritykset”, sanoo tapahtumasta vastaava Expomarkin toimitusjohtaja Tomi Niemi.

Lue koko tiedote

Esteetön Suomi -palkinto 2021:

Haussa yhteisöllisyyttä tukevia esteettömiä ja saavutettavia ratkaisuja

Invalidiliitto ja Rakennustietosäätiö jakavat joka toinen vuosi Esteetön Suomi -palkinnon toiminnalle tai kohteelle, joka merkittävästi edistää esteettömyyden tai saavutettavuuden toteutumista. Tänä vuonna haetaan erityisesti yhteisöllisyyttä tukevia ratkaisuja. Tunnustuksen lisäksi jaossa on Suomen Messusäätiön stipendi 3000 euroa. Palkinto jaetaan Apuvälinemessuilla 28.10.2021.

Ehdota palkinnon saajaa, kilpailu on kaikille avoin. Lähetä ehdotuksesi perusteluineen 16.8. mennessä tällä lomakkeella. Ehdotuksia tehneiden kesken arvotaan messulippuja ja kirjapalkintoja.

Lue lisää Esteetön Suomi -palkinnosta sekä kuinka voit olla mukana kilpailussa.

Lisätietoja Esteetön Suomi -palkinto 2021

Haluatko Apuvälinemessujen ajankohtaiset aiheet suoraan sähköpostiisi?

Tilaa uutiskirje

* pakollinen kenttä

Terveysalan tapahtumatTapahtuman järjestää

 

Expomark Oy

Invalidiliitto

 

Yhteistyössä

 

Näkövammaisten liitto

 

MedTech Sailab ry

Liikuntamaan järjestää

 

Suomen Paralympiakomitea