Skip to content

Apuvälinemessut

11.-13.5.2022
Messukeskus Helsinki

Lähde näytteilleasettajaksi

Infoa kävijälle

Apuvälinemessut toukokuussa 2022 Helsingissä

Tulevalle lokakuulle valmisteltu apuvälinealan, kuntoutuksen ja hoivatyön tapahtuma Apuvälinemessut siirtyy keväälle. Aiemmin tiedotettu uusi ajankohta osui samaan aikaan jääkiekon MM-kisojen kanssa, jolloin majoituskapasiteetti osoittautui haasteelliseksi Tampereella. Apuvälinemessuille löytyi uusi ajankohta Messukeskus Helsingistä 11.-13.5.2022.  Siirtyminen koskee myös Liikuntamaata, jonka Suomen Paralympiakomitea järjestää samanaikaisesti messujen kanssa.

Lue koko tiedote

Apuvälinemessuilta ratkaisut erityisen hyvään arkeen!

Apuväline on enemmän kuin nimensä. Apuväline on parhaimmillaan mahdollistaja. Onpa kyse sitten kodin askareista, liikkumisesta, kommunikoinnista tai matkustamisesta, jokaisella meistä avun ja apuvälineiden tarve on yksilöllinen.

Tapahtuma tarjoaa monialaisesti tietoa ja ratkaisuja niin terveys- ja sosiaalialan, kuntoutuksen ja hoivan päättäjille ja ammattilaisille sekä apuvälineiden käyttäjille.

Apuvälinemessujen kanssa samassa yhteydessä järjestetään myös Suomen Paralympiakomitean Liikuntamaa.

Apuvälinemessut ja Liikuntamaa nyt keväisessä Helsingissä, 11.-13.5.2022 –  Tervetuloa!

Ajankohtaista ohjelmasta:

Apuvälinemessut 2019 video

Ratkaisuja erityisen hyvään arkeen

Monipuolinen messualue täyttyy alan uusimmista ratkaisuista. Lavaohjelmassa kuulemme mm. kokemusasiantuntijoiden puheenvuoroja ja kiinnostavia paneelikeskusteluja. Samassa yhteydessä jälleen Suomen Paralympiakomitean järjestämä ainutlaatuinen Liikuntamaa täynnä tietoa ja kokeilumahdollisuuksia.

Apuväline 2019 video

Kuva: Invalidiliitto, Harvinaiset-yksikkö

Harvinaiset tilaisuudet

Invalidiliiton Harvinaiset-yksikkö on mukana messuilla ja järjestää tilaisuuksia niin ammattilaisille kuin perheillekin. Torstaina tulossa tiivis tunti työkaluja sote-alan ammattilaisille. Lauantaina vietetään perheiden iloista aamupäivää ja kuullaan arjen hyviä käytäntöjä lavaohjelman paneelissa.

Harvinaiset tilaisuudet

Kuva: Spesia, oppilaita luokassa keskittyneenä tekemiseen

Uusi teema: Koulu, opiskelu ja työllistyminen

Uusi teema nostaa ohjelmalavalle tietoa koulusta, opiskelusta ja työllistymisestä sekä niiden nivelvaiheista. Teema on erityisen hyvän arjen ytimessä. Asiaa käsitellään niin ammattilaisten kuin nuorten ja lapsiperheiden näkökulmista. Mukana yhteistyössä Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri ja Ammattiopisto Spesia.

Teema: Koulu, opiskelu ja työllistyminen

Kuntoutusseminaari banneri

Kuntoutusseminaari 2021

Tervetuloa löytämään ratkaisuja erityisen hyvään arkeen! Kuntoutusseminaari johdattaa lasten ja nuorten kuntoutumisen polulle. Puheenvuoroissa yhdistyy teoria ja käytäntö, mukana myös kansainvälisiä tutkimustuulahduksia.

Kuntoutusseminaari 2021

Esteetön Suomi -palkinto 2021 hakee yhteisöllisiä ratkaisuja

Invalidiliiton ja Rakennustietosäätiön jakama Esteetön Suomi -palkinto 2021 myönnetään toiminnalle tai kohteelle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt esteettömyyttä tai saavutettavuutta. Tänä vuonna haetaan erityisesti yhteisöllisyyttä tukevia ratkaisuja. Tunnustuksen lisäksi jaossa on Suomen Messusäätiön stipendi 3000 euroa.

Ehdotuksia otettiin vastaan 16.8. saakka. Kiitokset kaikille ehdotuksia lähettäneille. Arvonnassa messulippuja ja kirjapalkintoja voittaneille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Lue lisää: Esteetön Suomi -palkinto 2021

Esteetön Suomi -palkinto 2021

Apuväline-messujen näytteilleasettaksi

Lähde näytteilleasettajaksi

Haluatko tavoittaa monialaisesti terveys- ja sosiaalialan asiantuntijat sekä apuvälineiden käyttäjät? Apuvälinemessut on alansa suurtapahtuma, joka tarjoaa tietoa ja ratkaisuja erilaisiin yksilöllisiin tarpeisiin.

Esillä on monipuolisesti ratkaisuja liikkumisen apuvälineisiin, kommunikoinnin teknologisiin ratkaisuihin, asumisen älylaitteisiin, kuntoutuksen monipuoliseen tarjontaan, esteettömään matkailuun ja moneen muuhun.

Tutustu teemoihin ja kohderyhmiin –  ja lähde mukaan!

Varaa paikkasi

Tapahtuman järjestää

 

Expomark Oy

Invalidiliitto

 

Yhteistyössä

 

Näkövammaisten liitto

 

MedTech Sailab ry

Liikuntamaan järjestää

 

Suomen Paralympiakomitea

Haluatko Apuvälinemessujen ajankohtaiset aiheet suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirje

* pakollinen kenttä

Terveysalan tapahtumat