Skip to content

Teema-alueet tarjoavat tietoa ja esimerkkejä

Apuväline-messujen pääteemat ovat: Robottiikka & Teknologia, Esteettömyys & Saavutettavuus sekä Kuntoutus & Hyvinvointi. Uutena messuilla on teema-alueita, jotka perehdyttävät aiheisiin jakaen tietoa ja esitellen esimerkkejä.

Robotiikka hyvinvoinnin ja terveyden aloilla

Robotiikkaa ja tekoälyä hyödynnetään jo nyt kuntoutuksessa, kotona asumisen tukemisessa tai muissa terveyden ja hyvinvoinnin palveluissa. Messuilla on tarjolla tietoa, mitä robotiikka ja tekoäly mahdollistaa toimialalla ja mitä kaikkea se voi olla lähitulevaisuudessa. Robotiikan ohjelman tuottaa yhteistyökumppanimme robotiikan asiantuntija Cristina Andersson, Airo Finland ry:n hallituksen jäsen.

Tietoa ja rohkeutta esteettömään matkailuun

Esteettömästä matkailusta on tulossa kattava ohjelmapaketti. Messuilla on mukana myös esteettömän matkailun asiantuntija, Palmuasema-blogia kirjoittava Sanna Kalmari. Pysy kuulolla ohjelmasta!

Apuvälinerata opastaa käyttöön ja avustamiseen

Aiemmilta vuosilta tuttu Apuvälinerata on jälleen mukana. Kaikkina messupäivinä pidetään suositut esitykset liikkumisen apuvälineiden oikeasta käytöstä ja turvallisesta opastamisesta. Uutena mukaan on tulossa myös valkoisen kepin rata.

OsalliSEKSI-kortteli osallisuuden ja seksuaalisuuden asialla

Apuväline-messujen yhteistyökumppani, Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Jotta kukaan ei jäisi yksin -hanke toteuttaa messuille kattavan teemakorttelin osallisuuden ja seksuaalisuuden aiheista. OsalliSEKSI-korttelista saa tietoa, joka päivä on puheenvuoroja, asiantuntijoita jututettavana. Tulossa on hieno kokonaisuus!