Skip to content

Apuväline-tapahtuman blogi

Blogi 3.11.2023

Apuvälineiden kiertonopeuden parantaminen on seuraava merkittävä  vastuullisuusteko

Apuvälineiden kiertonopeuden parantaminen on seuraava merkittävä vastuullisuusteko, kirjoittaa Local247:n Leila Lehtinen blogissaan. Local 247 on mukana Apuvälineen Uudet teknologiat -teemassa kertomassa ratkaisusta, joka tehostaa etenkin perustason apuvälineiden kiertoa. Tutustu blogiin ja tule tapaamaan Local247:ää Apuväline-tapahtumaan! Leila kertoo aiheesta myös puheenvuorossaan to 9.11. klo 14.30.

Blogitekstiin
Leila Lehtinen, Local 247

Leila Lehtinen

Blogi 2.11.2023

Toiminnallinen sähköstimulaatio neurologisessa kuntoutuksessa

Fysiolinen Vesa Silvan kertoo Apuvälineen blogissa toiminnallisen sähköstimulaation hyödyntämisestä kuntoutuksessa ja apuvälineenä. Neurologisessa kuntoutuksessa sähköstimulaatiota voidaan hyödyntää liikkeen muodostamiseen tai lihaksen rentouttamiseen ja aktivointiin. Toiminnallinen sähköstimulaatio lisättiin apuvälinesuosituksiin tämän vuoden alusta ja sitä voidaan suositella potilaan arkikäyttöön, jos hän täyttää tietyt kriteerit. Lue lisää ja tule Apuväline-tapahtumaan juttelemaan lisää Fysiolinen asiantuntijoiden kanssa.

Blogitekstiin
Vesa Silvan, Fysioline

Vesa Silvan

Blogi 31.10.2023

Tunnetteko toisenne apuväline- ja matkailupalveluiden tarjoajat

Tunnetteko toisenne apuväline- ja matkailupalveluiden tarjoajat? Esteettömän matkailun asiantuntija Palmuaseman Sanna Kalmari kutsuu molemmat tahot yhteiseen keskusteluun Apuvälineen blogitekstissään. Sanna nostaa esille niin teknisiä toteutuksia kuin palvelumahdollisuuksia. Apuvälineitä käyttävät matkustavat koko ajan enenevissä määrin. Tutustu Sannan huomioihin apuvälineiden ja matkaamisen kohtaamisesta ja tule Apuväline-tapahtumaan keskustelemaan aiheesta lisää!

Blogitekstiin
Sanna Kalmari

Sanna Kalmari

Blogi 24.10.2023

Neurologinen asiakas takaisin liikkeelle uuden teknologian avulla

Neurologisissa sairauksissa tai vammoissa ilmenevät fyysiset rajoitteet koetaan usein turhauttaviksi ja elämänlaatua heikentäviksi tekijöiksi. Terveysteknologian kehittyminen mahdollistaa entistä useammalle liikkumisen esteiden poistamisen. Respectan Kari Huotari kertoo Apuvälineen blogissa miten neurologisia asiakkaita voidaan saada takaisin liikkeelle uuden teknologian avulla. Kari on puhumassa aiheesta myös Apuväline-tapahtumassa to 9.11. klo 12.20.

Blogitekstiin
Kari Huotari, Respecta

Kari Huotari

Blogi 20.10.2023

Oma koti kullan kallis- ikääntyneenäkin

Vanhustyön keskusliiton Tarja Siltanen ja Nina Leino kannustavat Apuvälineen blogissa, että asumisen toiveita kannattaa suunnitella ajoissa. Näin tilanne ei pääse yllättämään ja aiheuta haasteita. Ikä- ja muistiystävällinen asuinympäristö on selkeä, helposti hahmotettava ja esteetön. Tarja ja Nina ovat puhumassa aiheesta myös messujen ohjelmalavalla pe 10.11. klo 13.40. Tutustu blogiin ja tule tapaamaan Vanhustyön keskusliiton asiantuntijoita Apuväline-tapahtumaan!

Blogitekstiin
Nina Leino ja Tarja Siltanen, Vanhustyön keskusliitto

Nina Leino ja Tarja Siltanen

Blogi 16.10.2023

Seisomatelineen terveyshyödyt

Kun omat voimat eivät riitä, ratkaisu voi olla seisomateline. Säännöllisellä seisomisella on lukuisia terveysvaikutuksia. Berner Medicalin Mia Koski ja Serja Hyytiäinen avaavat näitä Apuvälineen blogissa. Ota lukuun ja tule tutustumaan keskustelemaan aiheesta lisää Berner Medicalin asiantuntijoiden kanssa Apuväline-tapahtumaan. Pe 10.11. paikalla myös Jasmine Repo. Seisomatelineen käytöstä lisää asiaa myös Jasminen IG:ssä #repojasmine

Blogitekstiin
Mia Koski ja Serja Hyytiäinen Berner Medical 660

Mia Koski ja Serja Hyytiäinen

Blogi 11.10.2023

Osallistavalla opetuksella aktiiviseksi osallistujaksi

Osallistava opinpolku on aina yksilöllinen, esteetön ja turvallinen. Spesia Asiantuntijapalveluiden Hanna Halminen ja Maarit Sorjonen kirjoittavat blogissa opiskelusta ammatillisessa erityisoppilaitoksessa. Spesiassa panostetaan yhteisölliseen ja osallistavaan ilmapiiriin. Hanna ja Maarit kertovat aiheesta lisää puheenvuoroissaan Apuväline-tapahtumassa. Tervetuloa keskustelemaan Spesian asiantuntijoiden kanssa myös messuosastolle.

Blogitekstiin
Hanna Halminen ja Maarit Sorjonen, Spesia Asiantuntijapalvelut

Hanna Halminen ja Maarit Sorjonen

Blogi 6.10.2023

Hyvät manuaalisen siirtämisen apuvälineet ovat kaikkien osapuolten etu

Sopivat siirtämisen apuvälineet edistävät sekä kuntoutumista että työturvallisuutta. Berner Medicalin Emilia Peuronen kirjoittaa Apuvälineen blogissa manuaalisen siirtämisen apuvälineistä siirrettävän ja siirtäjän näkökulmista. Hoitotyössä tämä on raskaimpia työtehtäviä, jonka sujuminen on tärkeää. Lue lisää blogista ja tule tapaamaan Berner Medicalin asiantuntijoita Apuväline-tapahtumaan!

Blogitekstiin
Emilia Peuronen, Berner Medical

Emilia Peuronen

Blogi 1.10.2023

QR-koodin avulla lähemmäksi potilasnostimen käyttäjää

Teknologia mahdollistaa parempaa käyttäjäkokemusta myös apuvälineissä. Algol Trehabin Kimmo Heino kirjoittaa blogissa miten kattonostinten käyttöohjeet ja oppimateriaalit on saatu paremmin päivittäisille käyttäjille qr-koodeja ja virtuaalisia oppimisympäristöjä hyödyntäen. Tutustu blogiin ja tule tapaamaan Algol Trehabin asiantuntijoita Apuväline-tapahtumaan! Algol Trehab on mukana myös tapahtuman koulutuksellisilla Hands on -kierroksilla.

Blogitekstiin
Kimmo Heino, Algol Trehab

Kimmo Heino

Blogi 27.9.2023

Protac aistituotteet helpottamaan keskittymistä ja parantamaan unta

Haasteet oman kehon ja ympäristön aistimusten lajittelussa ja käsittelyssä voivat olla syynä motoriseen ja psyykkiseen levottomuuteen, keskittymisvaikeuksiin sekä unihäiriöihin. Respectan Jenni Hilander kirjoittaa Apuvälineen blogissa aistitiedosta ja rauhoittavista aistituotteista. Aisteja stimuloimalla monet pystyvät parantamaan kykyään osallistua arjen toimintoihin sekä voivat paremmin. Tutustu blogiin ja tule tapaamaan Respectan asiantuntijoita Apuväline-tapahtumaan!

Tule myös kuulolle pe 10.11. klo 13.20, Respectan puheenvuorona Keep focus in the Classroom – Sensorinen integraatio oppimisympäristössä

Blogitekstiin
Jenni Hilander, Respecta

Jenni Hilander

Blogi 21.9.2023

Apuvälineen oikeaoppinen käyttäminen sujuvan käytön edellytyksenä

Validian kuntoutuspalvelujen Susanna Ylisuvanto kirjoittaa Apuvälineen blogissa miten tärkeää toimintakyvynarvioiti, oikeanlaiset säädöt ja apuvälineen oikeaoppiminen käyttö ovat. Validia on mukana Apuväline-tapahtumassa kertomassa ratkaisuista sujuvaan arkeen. Tutustu blogiin ja tule keskustelemaan lisää Apuväline-tapahtumaan! Validia on mukana myös Hands on -kierroksilla sekä Apuvälineradalla.

Blogitekstiin
Susanna Ylisuvanto, Validia Oy:n kuntoutuspalvelut

Susanna Ylisuvanto

Blogi 19.9.2023

Toimiva arki – yksilölliset apuvälineet harvinaissairaalle

Harvinaissairaiden kohdalla korostuvat sairauksien luonteesta johtuvat yksilölliset tarpeet, myös apuvälineiden osalta. Harvinaissairaalla on kuitenkin usein haasteita saada oikeanlaista apuvälinettä. Invalidiliiton harvinaistoiminnan suunnittelija Jenni Kuusela kirjoittaa aiheesta Apuvälineen blogissa. Tutustu ja tule keskustelemaan lisää Apuväline-tapahtumaan! Harvinaissairaiden yksilöllisistä apuvälineistä keskustellaan myös la 11.11. paneelissa.

Blogitekstiin
Jenni Kuusela, Invalidiliitto

Jenni Kuusela

Blogi 13.9.2023

Seksuaalisuus kuuluu meille kaikille

Seksuaalisuus on herkkä aihe, mutta se kuuluu meille kaikille. SelkoSeksin yrittäjä Henna Suikki kirjoittaa Apuvälineen blogissa mm. yhdenvertaisuudesta, kohtaamisesta ja kommunikaatiosta seksuaalisuuden kysymyksissä. Eikä kaikkien tarvitse työssään olla kiinnostuneita aiheesta, mutta on hyvä osata kohdata ihminen aiheen äärellä ja ohjata hänet eteenpäin. Lue ja tule keskustelemaan lisää aiheesta Apuvälineen seksuaaliterveyden teemaosastolle!

Blogitekstiin
Henna Suikki, Selkoseks

Henna Suikki

Blogi 1.9.2023

Hyvää elämää kivun kanssakin

Syyskuussa vietetään kansainvälistä kipukuukautta teemalla Kivunhallinta on tekoja. Suomen Kipu ry:n Katja Pääkkönen kirjoittaa Apuvälineen blogissa elämästä kivun kanssa ja on myös puhumassa Apuväline-tapahtumassa kivusta ja omahoidosta. Tutustu blogiin ja tule tapaamaan Suomen Kipu ry:n asiantuntijoita Apuväline-tapahtumaan!

Blogitekstiin
Katja Pääkkönen, Suomen Kipu ry

Katja Pääkkönen

Blogi 30.8.2023

Apuvälineet lapsen pottaharjoittelussa ja peseytymistilanteissa

Erilaiset hygienia apuvälineet ovat isossa roolissa lapsiperheiden arjessa. Algol Trehabin Minna Knuuttila kirjoittaa Apuvälineen blogissa apuvälineistä lapsen pottaharjoittelussa ja peseytymistilanteissa, joissa on varsin yksilöllisiä tarpeita. Lue lisää Minnan blogikirjoituksesta ja tule tapaamaan Algol Trehabin asiantuntijoita Apuväline-tapahtumaan 9.-11.11. Tampereelle!

Blogitekstiin

Minna Knuuttila, Algol Trehab

Minna Knuuttila

Blogi 25.8.2023

Lempeää kohtaamista ja seksuaalioikeuksien toteutumista

Amorinin Susanna Alhonkoski kirjoittaa Apuvälineen blogissa seksuaalisuuden, nautinnon ja apuvälineiden yksilöllisyydestä. Meillä kaikilla on oikeus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tutustu blogiin ja tule keskustelemaan lisää aiheesta Apuvälineen seksuaaliterveyden teemaosastolle, sensitiivisesti ja rehellisesti.

Blogitekstiin

Amorinin yrittäjät Susanna Alhonkoski (vas) ja Henna Suikki

Susanna Alhonkoski (vas) ja Henna Suikki

Blogi 23.8.2023

Hyvä pyörätuoli näkyy, mutta ei tunnu

Me ihmiset olemme kaikki erilaisia – myös pyörätuolikäyttäjät. Juuri oikein rakennettu ja sovitettu pyörätuoli toimii käyttäjälle optimaalisella tavalla. Camp Mobilityn Pauliina Pohjonen kirjoittaa Apuvälineen blogissa ”Hyvä pyörätuoli näkyy, mutta ei tunnu”. Kannattaa myös katsoa videolinkki! Tutustu blogiin ja tule tapaamaan Campin asiantuntijoita Apuväline-tapahtumaan 9.-11.11.

Blogitekstiin

Pauliina Pohjonen, Camp Mobility

Pauliina Pohjonen

Blogi 17.8.2023

Eläinavusteinen kuntoutus – tassut tanassa ja häntä heiluen

Oletko kiinnostunut eläinavusteisesta kuntoutuksesta? Voimatassu Oy:n Eeva Kahilaniemi avaa blogitekstissään eläinavusteista kuntoutusta terapeutin näkökulmasta, mitä pitää ja kannattaa ottaa huomioon. Tutustu blogiin ja tapaamaan Voimatassun asiantuntijoita Apuväline-tapahtumaan! Eeva kertoo aiheesta myös puheenvuorossaan messualueen ohjelmalavalla perjantaina.

Blogitekstiin
Eeva Kahilaniemi, Voimatassu Oy

Eeva Kahilaniemi

Blogi 11.8.2023

Tarvitsen apua seksuaalisuuden toteuttamiseen

Seksuaalisuus on kaikkien ihmisten oikeus. Vaikka näkemykset seksuaalisuudesta ovatkin avartuneet, vammaisten seksuaalisuus on monille vielä tabu. Ilon Kipinän seksuaalikasvattaja Raila Riikosen blogiteksti avaa ajatuksia mm. avusteisesta seksistä ja seksuaalioikeuksista. Tutustu ja tule Railan juttusille Apuväline-tapahtuman Seksuaaliterveyden teemaosastolle!

Blogitekstiin

Raila Riikonen, Ilon Kipinä

Raila Riikonen

Blogi 29.5.2023

Camp Mobilityn Esteettömyyspalvelut Hyvinvointialueiden tukena

Uusilla hyvinvointialueilla on menossa isoja muutoksia asuntojen muutostöihin liittyvissä palveluissa. Käytännössä tällä tarkoitetaan kodin esteettömyysratkaisuja, pienistä apuvälineistä laajoihin kokonaisratkaisuihin. Camp Mobilityn Esteettömyyspalvelujen Sami Salonen avaa blogitekstissään mistä muutostöissä ja niiden palvelukokonaisuuksissa on kyse. Lue Samin vinkit kokonaisuuden hallintaan  ja tule Apuväline-tapahtumaan keskustelemaan lisää!

Blogitekstiin

Sami Salonen esittelemässä liikkumisen apuvälineitä Tammelantorilla.

Sami Salonen

Blogi 27.4.2023

Lapsi pyörätuolin takana

Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike-toiminnan johtava asiantuntija Susanna Tero kirjoittaa blogissaan lasten yhdenvertaisesta oikeudesta osallistua sekä osallistumista tukevista toimintavälineistä. Yksilöllisen tuen tarpeeseen on olemassa toimintavälineitä, vielä tarvitaan tiedonkulkua ja käyttömahdollisuuksia.  Malike on mukana Apuvälineen lavaohjelmassa kertomassa aiheesta lisää. Tapaat heidän asiantuntijoitaan myös Malikkeen messuosastolla. Tutustu blogiin ja tule juttusille!

Blogitekstiin

Susanna Tero, Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike-toiminta

Susanna Tero

Blogiarkisto

Apuvälineen blogisarjan aiemmat asiantuntijoiden kirjoittamat blogit ovat luettavissa blogiarkistossa.

Blogiarkisto