Skip to content

Apuälineet ja toimintavälineet lapsen arjessa

LA 11.11. klo 11-12 paneelikeskustelu:

Miten apuvälineet tukevat erityislapsen arkea?

Apuväline-tapahtuman lauantaipäivässä pureudutaan lasten apuvälineisiin. Paneelissa keskustellaan mm. sopivan apuvälineen saamisesta ja hankinnan prosessista,apuvälineiden sopivuudesta, käyttöönotosta ja opastuksesta sekä miten arki sujuu kotona, koulussa ja harrastuksissa. Tervetuloa kuuntelemaan keskustelua!

Keskustelussa mukana:

Mikko "Peltsi" Peltola

Paneelikeskustelua luotsaa Mikko ”Peltsi” Peltola

Veera Keso

Veera Keso on 12-vuotiaan erityislapsen vanhempi. Lapsella käytössä useita eri apuvälineitä sekä koulussa että kotona.

Mia Kylen

Mia Kylen on työskennellyt fysioterapeuttina lasten, nuorten ja kehitysvammaisten aikuisten parissa noin 20-vuotta. Alkuun Turun kaupungilla sitten Ruskeasuon koululla ja lopuksi ammatinharjoittajana lähinnä Kelan vaikeavammaisten asiakkaiden parissa.

Viitisen vuotta sitten Mia siirtyi apuvälinepuolelle ja työskentelee tällä hetkellä Kanta-Hämeen Keskussairaalan apuvälinekeskuksessa apuvälineasiantuntijana vastaten lasten apuvälineistä.

”Mielestäni apu- ja toimintavälineet ovat olleet koko urani ajan asiakkaideni arjen ja osallistumisen tärkeitä mahdollistajia. Osallistumisvinkkelini apuvälineasioihin on vain vaihdellut.”

Henni Petäjistö

Henni Petäjistö on työskennellyt erityistä tukea tarvitsevien lasten fysioterapeuttina Valteri-koulussa. Nykyinen työ Valterissa sisältää muun muassa käyntejä kuntien kouluilla tukea tarvitsevien oppilaiden koululiikuntaan osallistumisen mahdollisuuksien lisäämiseksi. Oppilaiden koulunkäyntiä tukevien apuvälineiden hankinta ja käyttöönotto on Hennille tuttua.

Ira Tiilikainen

Ira Tiilikainen on työskennellyt aikaisemmin fysioterapeuttina perusterveydenhuollon apuvälinepalveluissa. Nykyinen työ Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike-toiminnassa on vaikeasti vammaisten lasten perheiden toiminnan suunnittelua. Työssään Ira näkee, miten toimintavälineet lisäävät liikuntavammaisten lasten ja heidän perheidensä osallistumismahdollisuuksia arjessa ja mikä merkitys niillä on koko perheen hyvinvoinnin ja jaksamisen kannalta.

Apuväline 2023 järjestetään
9.-11.11. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa

 

Tutustu messuohjelmaan

Katso aukiolot ja sisäänpääsyt