Skip to content

Tiedote 11.11.2023

Yleiskuva Apuväline 2023 -tapahtumasta. Mukavaa messupöhinää yläviistosta kuvattuna

Kuva: Alpertti Rieskjärvi

Apuväline 2023 -tapahtuma onnistuneesti päätökseen Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa

 

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 9.11.11. järjestetty Apuväline 2023 -tapahtuma viritti keskustelua apuvälinepalveluiden järjestämisestä hyvinvointialueilla. Tapahtuman yhteydessä järjestetyssä Päättäjäfoorumissa puhuttiin erityisesti apuvälineiden luovutusperusteista ja vastuunjaosta alueilla.

Kolmen päivän aikana tapahtumassa vieraili alustavan arvion mukaan noin 8000 kävijää. Expomark Oy:n toimitusjohtaja Tomi Niemi on tyytyväinen, että ihmiset edelleen innostuvat kasvokkain kohtaamisista.

– Apuvälinetapahtuma keräsi yhteen koko toimialan päättäjistä tuotantoon ja käyttäjistä asiantuntijoihin. Aidoissa kohtaamisissa on voimaa, sillä niissä verkostoidutaan ja kehitetään toimintaa, hän toteaa.

Myös ensimmäistä kertaa järjestetyn Päättäjäfoorumin fasilitaattorina toiminut apuvälinealan asiantuntija, myyntipäällikkö Pia Yli-Kankahila Berner Medicalista on iloinen.

– Päättäjäfoorumi kokosi yhteen niin julkisen sektorin, ministeriön, kolmannen sektorin kuin loppukäyttäjienkin edustajat. Foorumille myös toivottiin jatkoa, sillä rakentavaa keskustelua tarvitaan, ja hyvä kehitys on mahdollista vain kaikkien osapuolten yhteistyöllä, totesi Yli-Kankahila.

Uudet teknologiat kiinnostavat

Apuvälinetapahtuman tämän vuoden teemat vaikuttavuus, arjen ratkaisut ja uudet teknologiat kiinnostivat kävijöitä ja houkuttelivat tutustumaan tarjontaan. Kuntoutusteknologian laitteet tarjoavat uusia mahdollisuuksia sekä kuntoutujille että terapeuteille, ja varsinkin tapahtumassa vierailleet ammattilaiset hakivat uusia ideoita teknologian hyödyntämiseen.

–  Kuntoutusteknologisia ratkaisuja on jo monissa sairaaloissa, senioritaloissa ja kuntoutuslaitoksissa, ja niitä toivotaan lisää. Esimerkiksi kävelyrobotti auttaa kävelyn harjoittelussa, ja jaksaa toistaa harjoitusta väsymättä, sanoo Fysioline Oy:n markkinointipäällikkö Katri Välimäki.

Katri Välimäki, Fysioline

Katri Välimäki, Fysioline

Palkintoja ja tunnustuksia

85-vuotisjuhlavuottaan viettävä Invalidiliitto jakoi tapahtumassa ensimmäisen Esteettömyyden edistäjä -palkinnon. Palkinnon sai Arctic Lakeland Kainuu -verkkosivuston esteettömyysosio, jonka ovat toteuttaneet Kajaanin ammattikorkeakoulu ja Suomen Paralympiakomitea. 3000 euron suuruisen palkintosumman lahjoitti Suomen Messusäätiö, ja se ohjataan Kainuun esteettömän matkailun edistämiseen.

Vuoden 2023 kuntoutusyrittäjäksi valittiin toiminta- ja ratsastusterapeutti Johanna Pohjola. Hänen yrityksensä, Toiminta- ja ratsastusterapia J. Pohjola Oy, tuottaa Varsinais-Suomen alueella toiminta- ja ratsastusterapiaa kaiken ikäisille. Vuoden Kuntoutusyrittäjä -kunniamaininta jaetaan vuosittain Kuntoutusyrittäjien jäsenyrittäjälle.

Esteettömyyden edistäjä -palkinnon jako Apuvälineen ohjelmalavalla

Esteettömyyden edistäjä -palkinnon sai Arctic Lakeland Kainuu

 

Apuvälinetapahtuman järjestävät Expomark Oy ja Invalidiliitto yhteistyössä Näkövammaisten liiton, Sailab – MedTech Finland ry:n ja Suomen Paralympiakomitean kanssa.

Seuraavan kerran tapahtuma pidetään 6.–8.11.2025 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Silloin mukana on myös Paralympiakomitean toteuttama Liikuntamaa-tapahtumaa, jonka tavoitteena on tarjota toimintakyvyiltään erilaisille ihmisille mahdollisuuksia löytää liikunnan ilo ja sopiva tapa harrastaa.

 

Lisätietoja:
Tomi Niemi, toimitusjohtaja, Expomark Oy, p. 040 765 6248, tomi.niemi@expomark.fi

Median palvelut:
Taina Hiekkataipale, tuottaja, Expomark Oy, p. 040 550 5950, taina.hiekkataipale@expomark.fi

apuvaline.expomark.fi | #apuvälinemessut #apuväline2023

Kuvia tapahtumasta vapaasti median käyttöön >>>