Skip to content

Apuväline-tapahtuman tiedote

TIEDOTE 16.8.2023

Kuva 2022 Apuväline-tapahtumasta, Fysiolinen osastolta. Asiantuntija keskustelee messukävijöiden kanssa. Seinällä teksti: Tehokas kuntoutus kuuluu kaikille.

Apuväline 2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 9.-11.11.2023

Kuntoutuksen, esteettömyyden ja apuvälinealan vaikuttavat ratkaisut esillä Tampereella

Apuvälinetapahtuma palaa taas Tampereelle, ja marraskuisen tapahtuman teemoina ovat erityisesti apuvälineiden vaikuttavuus ja arjen ratkaisut. Muina teemoina tänä vuonna ovat mm. hyvinvointialueiden toiminta ja uudet teknologiat. 

Apuväline 2023 tarjoaa tietoa ja uutuuksia niin apuvälinealan ammattihenkilöille, päättäjille kuin apuvälineiden käyttäjille, ja ratkaisuja löytyy kaiken ikäisille. Näytteilleasettajien osastojen lisäksi messualueelle rakennetaan mm. esteettömän matkailun teemaosasto, seksuaaliterveyden teemaosasto sekä turvalliseen avustamiseen ja pyörätuolilla liikkumiseen opastava Apuvälinerata.

UUTTA: päättäjäfoorumi ja hands on -kierrokset

Torstai 9.11. on ammattilaisille suunnattu tehokas koulutuspäivä. Aamupäivän ohjelmassa on Kuntoutusseminaari, jossa pureudutaan lasten ja nuorten kuntoutuksen ratkaisuihin. Näkökulmissa korostuvat hyvinvointialueet ja uudet teknologiset ratkaisut.

Torstain iltapäivän ohjelmassa on ensimmäistä kertaa järjestettävä apuvälinealan päättäjäfoorumi. Foorumi on tarkoitettu sekä lääkinnällisen kuntoutuksen että vammaispalvelujen alan päättäjille, hankintavastaaville ja vastuuhenkilöille. Keskustelunaiheissa korostuvat hyvinvointialueiden toiminnan käynnistymisen haasteet.

Apuvälinetapahtuman runsas koulutuksellinen anti täydentyy tänä vuonna uudenlaisilla hands on -kierroksilla. Tunnin mittaisilla, maksuttomilla kierroksilla tutustutaan kolmesta viiteen eri messuosastoon, joissa saadaan oppaan johdolla henkilökohtaista tuntumaa käytännön ratkaisuihin. Kierroksille ilmoittaudutaan ennakkoon tapahtuman nettisivujen kautta.

85-vuotias Invalidiliitto jakaa tunnustuspalkinnon esteettömyydestä

Invalidiliitto viettää tänä vuonna 85-vuotisjuhlavuottaan teemalla ”Yhdenvertaisena osallisena”. Juhlavuoden kunniaksi Invalidiliitto jakaa Apuvälinetapahtumassa uuden 3000 euron suuruisen Esteettömyyden edistäjä -palkinnon. Palkintosumman lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Kuntoutusyrittäjät ry järjestää messujen yhteydessä Kuntoutusyrittäjäpäivät 9.-10.11. teemalla ”Yhteinen kenttä, yhteiset haasteet”. Kuntoutusyrittäjät ry edistää alan toimintaa kuntien, hyvinvointialueiden, Kelan ja valtakunnan päätöksenteon tasoilla. Päivillä julkistetaan mm. Vuoden 2023 kuntoutusyrittäjä -tunnustuksen saaja.

Paneelikeskusteluja ja key note -puhujia

Messulavan ohjelmassa on kiinnostavia ja viihdyttäviä esityksiä. Perjantain key note -puheenvuoron esittää maailman nopein ratakelaaja Leo-Pekka Tähti. Lauantain paneelikeskustelussa puhutaan lasten apuvälineistä arjen tukena, keskustelua luotsaa Mikko Peltsi Peltola.

Soveltavan liikunnan lajikokeiluja

Paralympiakomitea on mukana omalla osastollaan, ja luvassa on useita lajiesityksiä sekä mahdollisuus lajikokeiluihin. Tänä vuonna tapahtuman yhteydessä ei toteuteta perinteistä Liikuntamaata.

Yksilöllisen tuen tarpeeseen on olemassa paljon osallistumista tukevia toimintavälineitä. Niitä kuitenkin tunnetaan huonosti, tai välineitä ei saada käyttöön. Apuvälinetapahtuma onkin mainio tilaisuus tutustua tarjontaan. Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike-toiminta tuo paikalle toimintavälineitä, joita voi kokeilla Maliken messuosaston vieressä.

 

Apuväline 2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 9.-11.11.2023. Tapahtuma esittelee apuvälinealan ja kuntoutuksen uusimmat ratkaisut apuväline-, kuntoutus- ja sote-alan ammattilaisille sekä apuvälineiden käyttäjille. Järjestäjinä ovat Expomark Oy ja Invalidiliitto yhteistyössä Näkövammaisten liiton, Sailab – MedTech Finland ry:n ja Suomen Paralympiakomitean kanssa.

Messut avoinna:

torstai 9.11. klo 9–17
perjantai 10.11. klo 9–17
lauantai 11.11. klo 10–16

Torstai on tarkoitettu ammattilaisille, sisäänpääsy veloituksetta rekisteröitymällä kävijäksi netissä.
Pe-la ohjelmaa on ammattilaisille ja yleisökävijöille. Yleisöliput ennakkoon 10 € (ovelta 12 €). Avustajat ja alle 15 v. lapset vanhempiensa seurassa veloituksetta.

Lisätietoja:
Tomi Niemi, toimitusjohtaja, Expomark Oy, p. 040 765 6248, tomi.niemi@expomark.fi

Median palvelut:
Taina Hiekkataipale, tuottaja, Expomark Oy, p. 040 550 5950, taina.hiekkataipale@expomark.fi

apuvaline.expomark.fi | #apuvälinemessut #apuväline2023

Kuvia edellisestä tapahtumasta vapaasti median käyttöön >>>

 

 

Apuväline-tapahtuma 9.-11.11. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa

 

Uutishuone

Etusivu