Skip to content

Apuväline-tapahtuman blogi

Lempeää kohtaamista ja seksuaalioikeuksien toteutumista

– Amorin ja välineet mukana Apuvälinemessuilla

Marraskuussa 2023 seksuaalisuuden ja seksuaaliterveyden teema näkyy entistä vahvemmin apuvälinemessuilla, kun neljä upeaa yritystä ja kasa mielettömiä seksologeja kokoontuvat yhteen seksuaaliterveys -teeman alle. Jokaisen messuilijan on entistä helpompi lähestyä alan huippuammattilaisia ja keskustella seksuaalisuuden teemoista sensitiivisesti ja rehellisesti.

Amorin on tänä vuonna toistamiseen mukana apuvälinemessuilla ja on ihanaa, että pääsemme jälleen edistämään osaltamme seksuaalioikeuksien toteutumista mahdollistaen seksin ja nautinnon apuvälineisiin tutustumisen sekä seksuaalineuvojien ja -terapeuttien kanssa keskustelemisen – jokaisen yksilöllisistä tarpeista käsin. Jokaisella ihmisellä on oikeus toteuttaa omannäköistä seksuaalisuuttaan ja seksiä siten, miten itse parhaimmaksi kokee. Toisille välineiden merkitys omannäköisen seksin ja nautinnon toteuttamisessa on isompi kuin toisilla, mutta monelle se mahdollistaa erilaisen aistikokemuksen sekä lisäsyvyyden tuomisen omassa ja/tai yhteisessä seksissä ja on siten arvokas lisä omassa nautinnossa.

Haluamme osaltamme normalisoida välineitä ja niiden merkitystä kokonaisvaltaisessa terveydessä. Kautta aikain ihmiset ovat käyttäneet erilaisia apuvälineitä liikkumisen, syömisen ja esimerkiksi nukkumisen tueksi, mutta nämä harvoin herättävät sen suurempia tunteita. Kuitenkin, kun kyseessä on seksin ja nautinnon apuvälineet, tunnetilat vaihtelevat häpeästä hämmennykseen ja tuohtumuksesta iloon. Tunnekavalkadi on kirjava ja usein myös vääriä uskomuksia sisältävä. Kun oikeanlaista tietoa välineistä ei ole ollut juuri saatavilla ja niiden tutustuminenkin oli mahdollista ainoastaan niille, jotka uskaltautuivat erotiikkaliikkeen ovista sisään, jäi monille aiemmin tämä tuiki tavallinen ja tärkeä apuvälineosuus pimentoon. Me koemme, että jokaisen oikeuksiin kuuluu oikean tiedon saaminen omista tarpeistaan käsin ja mahdollisuus tutustua erilaisiin keinoihin, jolla omannäköistä seksiä saa toteuttaa. Siksi me haluamme tarjota välineisiin ja niiden mahdollisuuksiin tutustumisen erityisesti niille, jotka usein jätetään nautintopuheen ulkopuolelle.

Amorin on seksuaalisuuden, nautinnon ja seksin välineiden asiantuntijayritys, jonka alla työskentelee ainoastaan koulutettuja seksologian alan ammattilaisia, kuten seksuaalineuvojia, -terapeutteja ja -kasvattajia. Tiedämme, että jokainen ihminen on arvokas omana itsenään ja jokaisen yksilöllisiä tarpeita on kuultava myös seksuaalisuuden saralla. Tämä tarkoittaa, että oikeanlaisen välineen löytäminen tapahtuu aina ihmisestä itsestä ja sinun tarpeistasi käsin.

Seksin apuvälineitä on markkinoilla valtava määrä erilaisia ja yleisin kuultu kysymys, joka meille osoitetaan, on se, miksi välineitä tulee käyttää ja mistä tietää, mikä sopii itselle?

Seksin ja nautinnon välineitä ei tule koskaan käyttää, jos niiden käyttäminen ei tunnu itsestä hyvältä. Kannustamme kuitenkin uteliaan avoimesti tutustumaan niiden maailmaan ja tarjoamiin mahdollisuuksiin. On helppo kieltäytyä jostain, mihin ei ole koskaan tutustunut. Todellisuudessa monelle esimerkiksi orgasmi mahdollistuu ainoastaan apuvälineen avulla. Toisille sen tuoma aististimulaatio auttaa tuntopuutoksiin tai värinä rauhoittaa kirjolla olevaa. Kuivista limakalvoista kärsivälle liukuvoide mahdollistaa kitkattoman nautintohetken ja endometrioosia sairastavalle penetraatiopehmennin tarjoaa mahdollisuuden kivuttomaan yhdyntään. Kokemuksemme on osoittanut, että jokaiselle löytyy oma juttunsa – kunhan muistaa, että omien tunteiden ja tarpeiden kuuntelu sekä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tavoittelu on myös seksivälineen valinnassa kaiken a ja o.

Turvallisuuden näkökulmasta oikean materiaalin sekä välineen valintaan on kannattavaa kiinnittää huomiota. Laadukas väline on turvallinen käyttää ja vaikka mielikuvitus on vain rajana, ei esimerkiksi anaaliin tule laittaa mitään sinne kuulumatonta. Me pysähdymme kanssasi eritoten oikean tiedon äärelle ja saat niin ohjeet, kuin aidon ja läsnäolevan kohtaamisen asiantuntijoidemme kautta.

Ihanaa, että olet tulossa kanssamme todistamaan sitä, kun maailma kohtaa seksuaalisuuden teeman jälleen hieman lempeämmin ihmisen sisimmästä tarpeesta ja yksilöllisyydestä käsin. 💜

Emme malta odottaa, että tapaamme juuri sinut apuvälinemessuilla seksuaaliterveyden osastolla yhdessä Ilon Kipinän, Selkoseksin ja Sexpon kanssa!

Voit tutustua etukäteen yrityksemme tarinaan ja tuotteisiimme osoitteessa www.amorin.fi. Nähdään marraskuussa!💜

Lämmöllä,

Susanna

Susanna Alhonkoski

Erityistason seksuaaliterapeutti, sairaanhoitaja-kätilö (AMK), Amorin yrittäjä

Kuvassa Amorinin yrittäjät Susanna ja Henna. Henna luotsaa myös Selkoseksiä ja on tavattavissa messuilla niin Amorinin, kuin Selkoseksinkin edustajana.

Amorinin yrittäjät Susanna (vas.) ja Henna. Henna luotsaa myös Selkoseksiä ja on tavattavissa messuilla niin Amorinin, kuin Selkoseksinkin edustajana.

 

Tule kuuntelemaan Susannan puheenvuoroa Apuväline-tapahtumaan, messualueen ohjelmalavalle.
Pe 10.11. klo 12, Seksuaaliterveyden tukeminen välineiden avulla

Tapaat Susannan myös seksuaaliterveyden teemaosastolla. Lue lisää ja tule mukaan!

Seksuaaliterveyden teema

Apuväline 2023 järjestetään
9.-11.11. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa

Aukiolot ja sisäänpääsyt

Blogin etusivulle